Wednesday, September 16, 2015

Raya Haji 2015

Assalam.

Merancang untuk pulang ke Johor pada cuti sekolah next week. Plan dah diwawarkan kepada en. somi. Tapi dia x de rasa nak join pon dgn alasan x mau cuti sb rakan kerja nak tukar. Ermmmmm.....siapalah kita... Tup2 last week bgtau dia nak amik cuti balik Kedah. U c wat i tink...Don nuo if korang pikiaq mcm aku. Tapi mmg dia suka buat aku mcm x setuju dgn plan dia. Ok...1-1...Masa aku ajak...dia nak pentingkan keja....Pentinglah sangat. Menyampah..Entah la aku ni...sampai bila agaknya nak kena dok dlm rumah ni. Rasa bosan sebenonya. Nak kemana-mana...gunalah duit gaji walaupun namanya ada laki. Laki pulak sanggup berabis bukan sebab aku. Sebab perkara lain. Hanya Allah sahaja yang tahu apa yang ada dalam hatiku. 

Memang teringin nak p join kuliah2 agama yang ada di masjid dan surau. Nak harapkan siapa lagi kalau x digagahkan kaki ni. Umur makin senja. Uban dah penuh. Tapi.....
Allah suka kalau kita berubah. Itulah...aku teringin berubah menjadi yang lebih baik ....mencari sesuatu kepuasan yang menenangkan diri dan emosi. Sebenarnya selalu sedih. Tapi x mau tunjuk kat kwn2...Nanti kwn2 korek cerita hidup aku. Terpaksa senyum n berpura2 yang hidup aku ni ok. Ok la sangat. 

Sesiapa yang ada membaca cerita di blog ku ini..baca je la..jangan sebarkan...

No comments:

Post a Comment